Home time

_MG_2215 (3)

Today was/is a beautiful day. I met a lot of people and despite the fact that today is Sunday many of us were working including me.

One guy said to me that his life is too intense, he has too many things going on and he is tired and even today was a bit hectic.

And I thought about Judaism and a Shabbat (Shabbat observance entails refraining from work activities). They have one entire day to stay at home and NOTHING will make them work. They are not allowed to clean, to cook, to drive some one to the airport, go shopping and even call to the ambulance (that for sure would be an effort).

I don’t know about an ambulance, but I found it is great idea to find a time for yourself at least once a week and try to do less to be able to stop and catch a breath and so much needed rest for the body.

When we are running we are not able to see a landscape around us, cause everything became blur even our own reflection in the mirror of a lake.

Looks like to get where we are aiming to we have to stop at some stage, review the target and put a fuel.

P.S. And I did get an opportunity this evening to go to the park and enjoy my beautiful dinner. Foto on top is from the fairy park, I guess she (fairy) also have her Shabbat today.

•••

“Сегодня – воскресенье, девочками – варенья”- так говорится в детском стишке, а для взрослых дам – работы хлам – это уже выдержка из  реальности. Но видно, я не одна такая. Сегодня то и дело выслушивала жалобные стоны по поводу несущейся куда-то жизни и вечной усталости. Особенно “порадовал” один молодой человек, сказав, что у него и дети, и песню надо в студии записать, и в хоккей он играет, и работа, а еще и чистка – уборка по выходным, а спать некогда. Я тоже мечтаю о нескольких добавочных часах в сутках в последнее время.

И я подумала, вот в Иудаизме есть Шаббат (суббота), когда им ничего нельзя делать ни машину вести, ни готовить, ни в магазин, ни скорую помощь вызвать. На счет последнего я не знаю, но видится мне, что это отличная идея хотя бы раз в неделю найти время для себя и своей семьи. И фиг с ней с этой уборкой и готовкой. Ведь жизнь проходит, а у нас остаются только воспоминая о промелькнувшем пейзаже за окном несущейся машины и уж точно нам вряд ли удастся увидеть свое отражение в зеркале озера.

Наверное для того, чтобы разглядеть и поправить свои жизненные ориентиры нам необходимо останавливаться, а иначе мы побежим в неверном направление.

П.с. а мне все-таки удалось сегодня выбраться после работы в парк и отужинать на лужайке (фото выше из местного парка фей, думается мне, у нее, наверное, тоже сегодня свой  Шаббат).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s