Choice of a man!

IMG_3692 (2)

Captain Matthew Flinders looking down on a crowd of people, which are passing by.

He is glorious and triumphant yet a bit concerned. What is he concerned about? He brought new people, new rules and a new way of life to this land. Now He is standing on the main street of Melbourne next to the lane, named after him.

Famous Captain is placed on the funny location cause it is the busiest corner in Melbourne, the biggest Melbourne’s pilgrimage and as you might guessed it, it’s not the main city’s Cathedral but the fast food chains, the biggest stores in town. So the only thing he sees from that sport is how people are eating “crap” 24/7 right in front of him.

Do you think he has ever contemplated between eating crap or just “receiving” it on his head? I might know his answer.

•••

Капитан Мэтью Флиндерс – первый капитан, прибывший в Мельбурн.

Он гордым и победоносным взглядом смотрит вниз, но, казалось бы, слегка чем- то озабочен. Чем же он озабочен? Капитан Мэтью Флиндерс вписал свое имя золотыми буквами в историю Австралии. И, ступив на берег Австралии, он тем самым проложил дорогу не только новым законам и новым возможностям, но и начал новую главу в историю Австралии. Думал ли он над этим в тот самый момент, когда его лодка приставала к берегам новой и неизвестной земли?

Капитан Мэтью стоит на главной улице Мельбурна, рядом с ним улица, названная в честь него и основная станция Метро, тоже носящая его фамилию, и кроме того он стоит напротив одного из самых важных мест паломничества туристов и местных жителей. Не подумайте, это не главный собор города – это самый большой Бургер Кинг в городе.

Вот так и стоит он, взирая на людей, едящих дерьмо. Интересно, был ли он когда-либо озабочен выбором, есть это дерьмо или лучше получить его на голову? Если “да”, то я, кажется знаю, что он выбрал.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s