Because of God

_mg_3100-2Religion… How often throughout our life we’ve been asked if we believe in God?

Yesterday my friend asked me this question again. And I answered to him like Winston Churchill said about optimism: “I’m an optimist. It does not seem too much use being anything else.” The same way I can say about my believes in God.

And watching another day a movie about pyramids in Gisa I came to a very clear thought, that if pharaohs would be not religious and didn’t have theirs own understanding  about Gods we would not have an architectural wonder, mathematical 4000-years old beauty plus all amazing cathedrals around the world.

So after all, all greatest things in us we own not just to death, but also to religion. And therefore there is no use in being not religious if it’s make our world even more beautiful.

SONY DSC

Сегодня посмотрела фильм о пирамидах в Гизе. И не смотря на то, что все факты уже были мне знакомы, меня осенила одна интересная мысль. Попытаюсь…

Если взойдя на престол, фараон первым делом начинал строить себе усыпальницу, то несомненно, до конца своих дней он только и делал, что заботился о своих похоронах и ждал смерти. Ждали его смерти все и на это работали, потому как верили, если не достроить пирамиду до смерти фараона, то все погрязнут во мрак: все рабочие, дети фараона, вся страна. Вся нация работала и жила одной только целью – построить пирамиду самую великую и самую лучшую.

Мой друг как-то недавно спросил, верю ли я в Бога? И я, как Уинстон Черчилль сказал про оптимизм, я ответила, что не важно, главное, что я не вижу смысла и пользы в неверие. Одним словом, если бы египетские фараоны не были бы такими мистическими и религиозными и не верили бы в Осириуса, Ра и прочих, то скорее всего сейчас у нас не было бы математического венца четырех тысячелетней  архитектуры и остальных чудес света. Так что, всем великим мы обязаны не только смерти, но и религии. А по сему, нет смысла быть не религиозным.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s